#worldrestartaheart a Sitges

El passat 16 d’Octubre, Dia Internacional de la Parada Cardíaca, es va dur a terme una formació en RCP a un grup de 35 persones.

Un grup de voluntaris del sector sanitari, encapçalat per Pablo Durán (infermer) i Jose Tendero (tècnic sanitari i regidor a Sitges), juntament amb el Departament de Salut de l’Ajuntament de Sitges, va dur a terme una breu formació en Reanimació Cardio-Pulmonar (RCP) el dissabte passat a un dels espais reservats del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, a la Platja de San Sebastià.

Sota el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”, el taller estava dirigit a aquells veïns de la vila que vulguin conèixer el procediment a dur a terme davant d’una parada cardíaca, fins a l’arribada dels serveis d’emergències. Amb un aforament limitat a 40 persones per a acomplir les mesures de seguretat Covid-19, l’esdeveniment es va iniciar amb la narració d’un testimoni que havia viscut una situació de parada cardíaca -que no va saber com actuar en aquell moment, a causa del desconeixement i dels nervis- , per a conscienciar sobre la importància d’aprendre la maniobra de Reanimació Cardio-Pulmonar (RCP) als assistents, entre els quals es trobaven alguns regidors de l’Ajuntament i caps de colla del carnaval de Sitges, entre d’altres.

Gràcies als maniquís que van portar alguns dels sanitaris que van impartir la formació de manera voluntària, els assistents van conèixer de la mà d’aquests experts com intentar salvar una vida i activar novament un cor que s’ha parat.

Aquesta ha estat una de les primeres formacions en Reanimació Cardio-Pulmonar (RCP) que s’han dut a terme a Sitges de forma institucional, molt aviat obrirem noves dates de taller per a aprendre a actuar davant d’una parada cardíaca.

Les teves mans també poden salvar una vida.

Publicat per Pablo Durán

Infermer i formador en Reanimació Cardio-Pulmonar des de 2012.

A %d bloguers els agrada això: